Zoek op artikelen, showcases, producten en meer...

Producten uit voorraad leverbaar
Persoonlijke inkoopkorting
De klantenservice staat voor u klaar

Wat is het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape?

Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape: Welke tape is geschikt voor jouw standbouwproject?

Ben je actief in de standbouw en wil je weten wat het verschil is tussen Gaffer tape en Duct tape? Exposupply, dé specialist in standbouwbenodigdheden, legt graag uit welke tape het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften. In dit artikel zullen we de eigenschappen, toepassingen en voordelen van Gaffer tape en Duct tape bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je standbouwproject. Lees verder en ontdek welke tape het beste bij jouw behoeften past!

Meer informatie

Gaffer tape: Sterke kleefkracht en geen lijmresten

Gaffer tape, ook wel bekend als gaffa tape, is een tape die gewaardeerd wordt om zijn krachtige kleefkracht en flexibiliteit. Deze tape is gemaakt van stof, meestal katoen, met een rubberen kleeflaag aan één zijde. Het hecht stevig op verschillende oppervlakken, zoals stoffen, vloeren en kabels. Een groot voordeel van Gaffer tape is dat het doorgaans geen lijmresten achterlaat bij het verwijderen, waardoor het ideaal is voor tijdelijke toepassingen in de standbouw. Denk aan het bevestigen van bekabeling, het markeren van looproutes of het vastzetten van decoratie. Gaffer tape biedt betrouwbare hechting zonder dat er lelijke lijmresten achterblijven.

Duct tape: Sterk en duurzaam

Duct tape, daarentegen, is gemaakt van een sterke kunststoflaag, zoals polyethyleen, met een rubberen kleeflaag. Deze tape staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen vocht en extreme temperaturen, waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden in standbouwprojecten. Duct tape wordt vaak ingezet voor het verbinden en bundelen van materialen, het repareren van constructies of het creëren van tijdelijke bevestigingen. Het biedt een krachtige kleefkracht, maar houd er rekening mee dat bij langdurig gebruik enige lijmresten kunnen achterblijven.

Het verschil samengevat

Om het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape samen te vatten: Gaffer tape is gemaakt van stof, heeft een sterke kleefkracht en laat doorgaans geen lijmresten achter bij het verwijderen. Duct tape daarentegen is gemaakt van kunststof, heeft uitstekende weerstand tegen vocht en extreme temperaturen, maar kan lijmresten achterlaten bij langdurig gebruik.

Heeft u een vraag over Gaffer of Duc tape? Of heeft u advies nodig?

Wij staan klaar om te helpen.

Neem contact met ons op
Miranda Exposupply contact