Zoek op artikelen, showcases, producten en meer...

Producten uit voorraad leverbaar
Persoonlijke inkoopkorting
De klantenservice staat voor u klaar

NordicFloor Loose Lay PVC

Loose Lay vloerelementen die makkelijk en snel op hun plaats worden gelegd, zonder gebruik te maken van lijm of een kliksysteem.

Alle Loose Lay PVC bekijken

Hergebruik = Duurzaam
Eenvoudig te reinigen en onderhouden

Snel leggen en opruimen

Krasbestendig

1000 Series

Collectie met warme houttinten

Collectie bekijken

2100 Series

Collectie met houttinten met grijze gloed

Collectie bekijken

9500 Series

Collectie met betonlook

Collectie bekijken

NordicFloor Collecties

De NordicFloor collecties zijn met zorg uitgekozen. Een collectie bevat hetzelfde patroon in diverse tinten. De NordicFloor 1000 collectie straalt gastvrijheid uit met warme houttinten. En de NordicFloor  2100 biedt een verfijnde uitstraling met subtiele grijze tinten. Voor een moderne indruk is er de 9500 Serie met betonlook. Kies de NordicFloor die past bij de gewenste uitstraling.

Hergebruik = Duurzaam

NordicFloor Loose Lay draagt bij aan de verduurzaming in de standbouw. De Loose Lay-elementen kunnen op de meeste harde vloeren en ondervloeren worden geplaatst. Dit zorgt voor snelle installatie en demontage, en dus perfect is voor herhaaldelijk gebruik. Zonder het gedoe van klikken of lijmen, kan het gemakkelijk worden gedemonteerd zonder schade. Dit maakt het mogelijk om de vloer zelfs tot wel 10 keer opnieuw te gebruiken. Een duurzame keuze die telt.

Geen last van krimpen en uitzetten

NordicFloor Loose Lay PVC staat bekend om zijn unieke vermogen dat het niet krimpt of uitzet, zelfs niet bij grote temperatuurverschillen. Dit betekent dat je geen last zult hebben van ongewenste kieren of bobbels in je vloer als de vloer gelegd wordt in een koude beurshal en de temperatuur tijdens de beursdagen ineens omhoog gaat. Of het nu gaat om een kortlopend evenement of een langdurige beurs, met NordicFloor ben je verzekerd van een vloer die net zo strak en stabiel blijft als op de eerste dag. 

Snel gelegd en opgeruimd

Bespaar tijd en geld met NordicFloor Loose Lay. Door het gewicht en de rubberen anti-slip structuur aan de onderzijde blijven de vloerdelen stevig op hun plaats liggen. Het leggen van de vloerelementen en het demonteren gebeurt in een handomdraai.  Waar andere systemen lijmresten en beschadigingen achter laten, blijft de ondervloer onder het Loose Lay PVC zo schoon en netjes als het was bij installatie.

NordicFloor Stalenset

Ontdek zelf de prachtige kleuren en hoogwaardige kwaliteit van de NordicFloor Loose Lay collectie.

Bestel Sample

Wat maakt Loose Lay PVC uniek?

Herbruikbaar

Geen krimp of uitzetting

Uniek voor standbouw

Wat maakt Loose Lay PVC uniek?

Waarin NordicFloor uitblinkt is het niet krimpen of uitzetten bij temperatuurveranderingen. De eenvoudige en zeer snelle installatie van de NordicFloor Loose Lay vloerelementen zorgen voor een enorme populariteit. Het onderhoud is bijzonder laag en zelfs bij het knoeien van bijvoorbeeld verf kan een enkel vloerelement heel snel worden verwisseld door een nieuwe, zonder een groot deel de vloer open te halen.  

Daarnaast draagt Loose Lay een grote bijdrage aan de verduurzaming binnen de standbouw, omdat de vloer uiterst geschikt is om vaak opnieuw te gebruiken.

Alternatief voor Laminaat

Loose Lay PVC is een duurzaam alternatief voor traditioneel laminaat. Het demonteren van laminaat voor hergebruik kan lastig zijn en arbeidsintensief, maar met Loose Lay PVC is dit geen enkel probleem. Het risico van afbrekende randen is niet aanwezig, en het leggen en opruimen bespaart tijd. Zet een stap richting verduurzaming binnen de standbouw en kies voor Loose Lay PVC. 

Dubbelzijdig tapijttape nodig?

Voor het bevestigen van Loose Lay in een beursstand boven de 20 m², wordt geadviseerd om dubbelzijdige tapijttape te gebruiken op de ondervloer volgens onderstaande richtlijnen: 

< 20 m²: Geen tape nodig 

20-75 m²: Plaats de tape langs de randen. 

> 75 m²: Plaats tape langs de randen en kruislings in het midden. 

Ga naar Tapijttape

Zeer slijtvast

NordicFloor Loose Lay vloerelementen zijn uitstekend bestand tegen krassen, deuken en andere mogelijke beschadigingen. Dankzij de hoge slijtvastheid kunnen de Loose Lay elementen hergebruikt worden in verschillende projecten. De Wear Layer (Beschermende toplaag) van de NordicFloor Loose Lay heeft een dikte van 0,55 mm, wat aantoont dat deze vloerelementen buitengewoon bestand zijn tegen slijtage.

Creeër sfeer op de beursvloer

De vloer van een beursstand heeft een grote invloed op de totale uitstraling. NordicFloor biedt u de mogelijkheid om met diverse tinten houtlook een warme uitstraling te scheppen . De levensechte motieven en texturen van de Loose Lay PVC elementen helpen u snel een warme uitstraling te creëren op uw stand of andere locatie. Daarnaast kan er ook gekozen worden voo een trendy, moderne uitstraling met de eigentijdse betonlook.

Over NordicFloor

NordicFloor is een toonaangevende leverancier van looselay PVC-vloeren en staat bekend om hun innovatie op het gebied van minimale krimping en uitzetting van de vloeren bij temperatuurverschillen. Dit is van cruciaal belang, aangezien temperatuurschommelingen normaal gesproken een grote invloed kunnen hebben op vloermaterialen, wat kan leiden tot bobbels en ongelijkmatigheden. De vloeren van NordicFloor zijn daarom bij uitstek geschikt onder deze uitdagende omstandigheden in de standbouw. 

Er is een breed scala aan designs en kleuren en de nadruk ligt op duurzaamheid en hergebruik. 

Meest gestelde vragen over NordicFloor

Wat is PVC Loose Lay?

“Loose lay” PVC is een vloermateriaal dat gemaakt is van PVC en wordt gebruikt zonder traditionele lijmen of bevestigingsmiddelen. Dit type vloer is ontworpen om direct op de ondervloer te liggen; installatie en verwijdering is relatief eenvoudig is. Het wordt geleverd als tegels/planken en is vaak een alternatief voor vinylvloeren en andere harde vloermaterialen. Het heeft een anti-slip onderkant, waardoor de vloer zonder lijm op zijn plaats blijft. De tegels of planken kunnen makkelijk worden geplaatst en vervangen wat het geschikt maakt voor tijdelijke toepassingen zoals een beursstand.

Wat is uniek aan NordicFloor Loose Lay?

De Loose Lay van NordicFloor hebben innovatieve en unieke eigenschappen die zorgen voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Deze vloerdelen krimpen niet of zetten niet uit bij temperatuurverschillen tussen 0 en 45 graden Celsius. In vergelijking met andere aanbieders, waarbij de range ligt tussen 14 en 28 graden Celsius ligt, biedt NordicFloor dus aanzienlijk meer weerstand tegen grote temperatuurschommelingen. Daarnaast is de onderkant van de NordicFloor voorzien van een unieke anti-slip honingraatstructuur. Hierdoor blijven de vloerdelen stevig op hun plaats blijven liggen zonder deze te bevestigen.

Is NordicFloor Loose Lay brandveilig?

De NordicFloor Loose Lay is voorzien van het brandveiligheids certificaat Bfl-s1

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?
Loose Lay PVC-vloeren zijn gemaakt van duurzaam PVC-materiaal. Deze vloerenworden zonder lijm op de ondergrond gelegd. Het is waterbestendig en kan in vochtige ruimtes worden gebruikt. Het is tegen slijtage en krassen.
Laminaatvloeren bestaan uit verschillende lagen, waaronder een houtvezelkern. Dit wordt geïnstalleerd met behulp van een kliksysteem of met lijm. Het is over het algemeen minder waterbestendig dan PVC. Laminaat is gevoeliger voor krassen en deuken in vergelijking met PVC.
Kan PVC Loose Lay uitzetten of krimpen?

Bij temperatuurverschillen kan PVC uitzetten of krimpen. Loose Lay vloeren moeten acclimatiseren in de ruimte waar ze worden geïnstalleerd. NordicFloor Loose Lay is uniek en geschikt voor ruimtes met temperatuurverschillen tussen 0 – 45 graden Celcius in tegenstelling tot overige PVC Loose Lay vloeren waar deze range ligt tussen 14-28 graden. NordicFloor Loose Lay heeft een minimale krimping van 0,05%, wat bij andere Loose Lay standaard ligt op 0,15%

Hoe vaak kan Loose Lay PVC worden hergebruikt?

Loose lay PVC vloeren zijn ontworpen om meerdere keren te worden toegepast bij verschillende projecten. Daarom ideaal voor de standbouw of andere tijdelijke projecten. Door de duurzame eigenschap van Loose Lay PVC kan het zeker 5 tot 10 keer opnieuw worden toegepast. In geval van beschadigingen van een enkel vloerelement, kan het bovendien heel snel worden verwisseld door een nieuwe plank.

Heeft u een vraag over de Loose Lay PVC?

Neem contact met ons op
Miranda Exposupply contact