Zoek op artikelen, showcases, producten en meer...

Producten uit voorraad leverbaar
Persoonlijke inkoopkorting
De klantenservice staat voor u klaar

Veelgestelde vragen

Waar heb je een vraag over?

Led-Verlichting

Wat betekent CRI?

De kleurweergave van lampen wordt soms weergegeven in een zogenaamde CRI index. Het aantal Ra geeft aan op welke manier lichtkleuren worden waargenomen door mensen. Een lage CRI index houdt in dat het licht niet goed waarneembaar is en een hoog aantal Ra (meer dan 80) houdt in dat het licht goed waarneembaar is.

Wat is de stralingshoek?

Met de stralingshoek wordt aangegeven in hoeverre het licht van de lamp in de breedte schijnt. Dit kan verschillen van een smalle lichthoek van bijvoorbeeld 30 graden tot een brede lichthoek van bijvoorbeeld 180 graden. Een smalle stralingshoek wordt gebruikt om een klein oppervlakte te belichten en voor een groter oppervlakte kunt u beter een lamp met een brede stralingshoek kiezen.

Wat is SMD?

Tegenwoordig zie je steeds meer lampen en spots met van die platte gele LEDjes, dat zijn de SMD LEDs. De SMD LED komt in verschillende types: de 3528SMD en de 5050SMD. De laatste SMD is groter en zorgt daardoor voor een hogere lichtopbrengst. Deze LEDjes worden ook gebruikt voor het maken van Lightbox LED modules.

Wat zijn High Power LEDs?

Omdat veel mensen sceptisch waren geworden over LED verlichting moest men opzoek naar een manier om meer vermogen uit de LEDs te krijgen. Toen zijn de zogenaamd High Power LEDs ontwikkeld die tot wel tien keer meer vermogen konden hebben als de Low Power LEDs.

Welke clips zijn beschikbaar?

Exposupply denk mee met haar klanten en heeft diverse clips op speciaal verzoek ontworpen. In de productcatalogus op deze site vindt u alle beschikbare clips die voor al onze displayspots te gebruiken zijn.

Welke displayspot is geschikt voor welke hoogte?

De META 25 is geschikt voor een hoogte van 2-2,5 meter; De LUMI 30 is geschikt voor een hoogte van 2,5-3 meter; De NOVI 50 is geschikt voor een hoogte van 3-5 meter; De NOVI 70 is geschikt voor een hoogte van 4-6 meter

Wat is het verschil tussen Lumen en Lux?

De termen Lumen en Lux worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. De EU heeft een richtlijn uitgegeven die aangeeft dat op alle verlichting de hoeveelheid Lumen moet staan, dit geeft aan hoeveel licht er uit een lamp komt. Dat geldt voor zowel LED- als gloeilampen, halogeen verlichting en HQI lampen. Lux is in het verlengde daarvan de eenheid die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel licht er op een oppervlak (standaard 1 m²) op een bepaalde afstand (standaard 1 m ) valt.

Wat zijn de actuele ontwikkelingen op het gebied van LED?

Steeds meer particulieren stappen tegenwoordig ook over op LED verlichting. Dit komt omdat de LEDs steeds krachtiger worden en er worden ook steeds betere lichtkleuren mogelijk. Aan het begin van de introductie van LED verlichting in Nederland was men zeer sceptisch. Inmiddels zijn er echter LED lampen met een ‘extra warme’ lichtkleur op de markt waardoor u het licht van de traditionele gloeilampen kunt evenaren.

Wat waren de eerste toepassingen van LED-verlichting?

De eerste toepassingen van LED stammen uit de jaren 70. In die tijd werden de eerste LEDs gebruikt als indicatoren in bijvoorbeeld afstandsbedieningen. Later werd LED ook al snel toegepast voor verkeerslampen. De volgende stap was het plaatsen van LED-verlichting in zaklampen en verlichting voor de fiets. Tegenwoordig worden ook veel straatlantaarns voorzien van led verlichting. Het mooie aan de LED is dat je al die kleine LEDjes ook een andere kleur kan geven waardoor het maken van RGB verlichting mogelijk is geworden.

Wanneer is LED uitgevonden?

Het is niet precies bekend wanneer led precies werd uitgevonden. We weten wel dat de Russische Professor Oleg Losev tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw de eerste ontdekkingen en testen deed met led-verlichting. Hoewel hij zelf overtuigd was van de werking van de led lamp kreeg de nieuwe lichtbron nog weinig aandacht. Pas in de jaren 60 ging men echt verder met het toepassen van de ledlamp. In 1962 wist Nick Holonyak de eerst werkende led te fabriceren.

Wat is LED precies?

De afkorting LED staat voor het Engelse ”Light Emitting Diode”. Dit betekent letterlijk een lichtgevende diode. Een diode is een elektronisch component. Meestal wordt dit component in een zeer klein omhulsel geplaatst zodat het licht beter wordt weergegeven en de led zelf niet defect raakt. Hoewel de afkorting LED is, heeft de Nederlandse taalunie besloten dat het woord zo ingeburgerd is dat het ook met kleine letters geschreven mag worden.

Wat is Kelvin (kleurtemperatuur-lichtkleur)?

De lichtkleur wordt altijd aangeven met een bepaalde kleurtemperatuur. Hiervoor is het aantal Kelvin de maatstaf. Een warme lichtkleur heeft een laag aantal Kelvin, bijvoorbeeld 2300K. Een warmwitte lichtkleur iets hoger, 3000K. Een koude (bijna blauwe) lichtkleur is meestal 5000-6500 Kelvin.

Vloeren

Wat is de verwachte levertijd?

De ExpoFloor panelen in de kleuren wit en zwart zijn zowel in hoogglans als mat uit voorraad leverbaar.

Wat is de gloss-rate van de panelen?

De vloer- en wandpanelen van Exposupply zijn beschikbaar met een matte en hoogglans afwerking. Het instrument voor de meting van de gloss-rate van de panelen is geplaatst op 60°. De hoogglans afwerking is van ExpoFloor op 95 (van 100 theoretisch) Bij de matte afwerking is de gloss-rate 7-9 (bij de donkere kleuren) en 8-10 (bij de lichte kleuren).

Kunnen de panelen van ExpoFloor meerdere malen worden gebruikt?

Afhankelijk van de toepassing, de intensiteit van het gebruik en de manier waarop er na afloop van het evenement mee wordt omgegaan. De panelen zijn voorzien van een harde toplaag. Gemiddeld worden de ExpoFloor panelen 1 tot 4 keer gebruikt.

Is de ExpoFloor een verhoogd vloersysteem?

ExpoFloor panelen kunnen gezien worden als een alternatief voor vloerbedekking of laminaat. De panelen is dus niet een zelfstandig systeem.

Moeten de randen nog worden afgewerkt, nadat de vloer is gelegd?

Het is gebruikelijk dat de randen van de vloer worden afgewerkt met een hoekprofiel.

Hoeveel MDF-strips zitten standaard bij een bestelling van ExpoFloor?

Per vloerpaneel worden 2 HDF-strips van 700 mm x 14 mm meegeleverd. Dat betekent 100 strips bij een pallet van 50 m2 en 200 strips bij een pallet van 100 m2.

Hoe worden de panelen van ExpoFloor aan elkaar bevestigd?

De ExpoFloor panelen hebben rondom een groef. Door de meegeleverde HDF-strips in de groeven van de panelen te plaatsen, kunnen ze eenvoudig tegen elkaar worden geschoven. De buitenste rand wordt veelal met een hoekstrip vast geschroefd.

Kunnen de vloeren van Exposupply in elke gewenste kleur worden geleverd?

Elke RAL kleur kan op aanvraag worden besteld. Hiervoor geldt in enkele gevallen een minimale bestel hoeveelheid. Neem contact op voor meer details.

Is een ondervloer nodig, voordat de ExpoFloor gelegd kan worden?

De ExpoFloor panelen worden in de meeste gevallen op een verhoogde vloer geplaatst. Het is uiteraard afhankelijk in hoeverre de vloer volledig vlak is.

Wandpanelen

Kunnen de wandpanelen ExpoPanel in elke gewenste kleur worden geleverd?

Standaard zijn de ExpoPanel beschikbaar in wit of zwart.

Wat is de gloss-rate van de panelen?

De vloer- en wandpanelen van Exposupply zijn beschikbaar met een matte en hoogglans afwerking. Het instrument voor de meting van de gloss-rate van de panelen is geplaatst op 60°. De hoogglans afwerking is van ExpoFloor op 95 (van 100 theoretisch) Bij de matte afwerking is de gloss-rate 7-9 (bij de donkere kleuren) en 8-10 (bij de lichte kleuren).

Kunnen de panelen van ExpoPanel ook als vloerpanelen worden toegepast?

De ExpoPanel panelen van 10 mm hebben aan alle kanten een groef en kunnen prima gebruikt worden als vloerpanelen. In dat geval worden HDF strips van 700 x 14 mm meegeleverd.

Kunnen de panelen van ExpoPanel meerdere malen worden gebruikt?

Afhankelijk van de toepassing, de intensiteit van het gebruik en de manier waarop er na afloop van het evenement mee wordt omgegaan. De panelen zijn voorzien van een harde toplaag. De 6 mm wandpanelen kunnen daarom vaak opnieuw worden gebruikt.

Hoe worden de wandpanelen van ExpoPanel gemonteerd?

De panelen van 6 mm worden toegepast in combinatie met de modulaire standbouwsystemen van Aluvision of beMatrix. Hiervoor wordt klittenband (Velcro tape) gebruikt. Dit wordt aangebracht op de panelen en op de frames. Exposupply kan deze tape leveren.

Toch nog een vraag? Neem contact op.

Neem contact op