Zoek op artikelen, showcases, producten en meer...

Producten uit voorraad leverbaar
Persoonlijke inkoopkorting
De klantenservice staat voor u klaar

Kleurtemperatuur LED

Kleurtemperatuur led

Kleurtemperatuur beurs

Wanneer je bezig bent met de inrichting van een stand op een beurs of evenement, is het belangrijk om de juiste kleurtemperatuur voor de verlichting te kiezen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende kleurtemperaturen, zoals warm wit, neutraal wit en koud wit. In deze tekst leggen we uit welke kleurtemperatuur het meest geschikt is voor standbouw en waarom.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat kleurtemperatuur precies is. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en geeft aan hoe ‘warm’ of ‘koud’ het licht is. Bij een lage kleurtemperatuur, zoals warm wit (3000K), is het licht meer gelig en geeft het een warme sfeer. Bij een hogere kleurtemperatuur, zoals koud wit (5700K), is het licht meer blauwachtig en geeft het een koelere sfeer.

 

Neutraal wit 

In de standbouw wordt vaak gekozen voor een neutrale sfeer, zodat de producten en diensten die gepresenteerd worden goed tot hun recht komen. Daarom is neutraal wit (4000K) vaak de meest geschikte kleurtemperatuur voor standbouw. Neutraal wit licht geeft een helder en fris gevoel, wat de presentatie van de producten versterkt.

 

Warm wit 

Toch kan het ook zijn dat warm wit licht beter past bij de uitstraling die je wilt bereiken met je stand. Warm wit licht kan een gezellige en uitnodigende sfeer creëren, wat vooral bij bijvoorbeeld horeca gerelateerde stands wenselijk kan zijn.

 

Koud wit 

Koud wit licht wordt over het algemeen minder vaak gebruikt in de standbouw, omdat het een vrij steriele en koele uitstraling geeft. Toch kan het in sommige gevallen juist wel geschikt zijn. Bijvoorbeeld als je een futuristische of technische uitstraling wilt creëren.

Bij het kiezen van de juiste kleurtemperatuur voor de verlichting in de standbouw is het dus belangrijk om rekening te houden met de gewenste sfeer en uitstraling. Neutraal wit licht (4000K) is over het algemeen de meest geschikte optie, maar warm wit (3000K) of koud wit (5700K) kunnen in sommige gevallen ook goed passen.

Kleurtemperatuur LED